Naš mali komadić zelenog raja

U našoj Marini Veruda dešavaju se čudesne stvari. Možda nisu svima  oku vidljive ali sada za nas su to neizmjerno velike sitnice.

IMG_5403.jpg

U našoj Marini Veruda dešavaju se čudesne stvari. Možda nisu svima  oku vidljive ali sada za nas su to neizmjerno velike sitnice.
 Na raspolaganju kod Recepcije smo imali mali komadić zemlje ali dovoljno veliki da  iz toplog vrelog betona nikne naš eko vrt.  Naši vrijedni dečki iz službe dežurnih mornara i održavanja pripremili su  površinu  za sadnju, obradili zemlju, ogradili, podijelili u gredice te započeli sa sadnjom sredinom proljeća. Uz malo znanja i volje svatko može uzgojiti svoje biljke, tako su naši dečki posadili tikvice, krastavce i rajčice u kojim blagodatima danas uživamo svaki dan  gledajući to zelenilo , ali i upravo to povrće  nađe se i na našim stolovima za marendu .
Boravak u prirodi i na suncu dokazano umanjuju stres, jer ipak je to čovjekovo prirodno stanište. Stres može uzrokovati niz simptoma, fizičkih jednako koliko i psihičkih; najčešće može izazvati probavne smetnje, kao i nesanicu, kroničan umor itd., dok na razini uma može izazvati tjeskobu i biti okidač za depresiju ukoliko su razine stresa jako povišene
Financijska ulaganja minimalna su, uzgojeno povrće bere se po potrebi, a višak se može spremiti za zimnicu kako bi se tijekom čitave godine uživalo u ukusnoj hrani.
Vrtlarenjem se spaja ugodno s korisnim pa tako otpaci postaju kompost i direktno utječemo na biološku raznolikost. U slikama pogledajte kako izgleda naš mali djelić zelenog raja